Als fotograaf maak ik werk dat gekenmerkt wordt door een onderwerpskeuze die sterk documentair en geëngageerd is. Ik werk voornamelijk in projectvorm en kies als onderwerp vaak een (sub)cultuur. Ik begeef mij graag in culturen die mij vreemd zijn, om er vervolgens zoveel mogelijk in onder te dompelen. Een objectieve weergave van de werkelijkheid is hierbij niet mijn streven.

Mijn onderwerpen benader ik op ironische wijze. Het is een manier van kijken naar de wereld waarin men bereid moet zijn een situatie op twee verschillende manieren, op hetzelfde moment te accepteren. Geen enkele boodschap is bijvoorbeeld volledig serieus ofwel volledig ironisch. Het hangt allemaal af van de ontvanger van de boodschap en de context waarin de communicatie plaatsvindt. Ik denk dat de inzet van een doelbewuste ironische wijze van kijken een veel breder scala van betekenissen in fotografie toelaat.

 

Exposities:
Stadhuis (Den Haag), Falmouth Arts Centre, Ministerie van Financiën, Colophon 2007 en 2009 (Luxemburg), Nutshuis, Hoogtij #15, Maison de Bonneterie, VillaNuts, Bouwhouse, The Magazine of Otomesando Hills library (Tokyo).

 

Opdrachtgevers:
Vestia, Gonzo Circus, Puma, Unie van Waterschappen, Vice, VNO-NCW West, Haags Straatnieuws, Studio Codex, The Bink Drink, The Hague Moves, All About Us Film Factory, Paard van Troje, DJ Broadcast, RAC Hallen, UMC St Radboud, ENCOD, Antilounge, NL70, PIP Projecten, Noorderlicht 010, Polonaise de film.

 

Prijzen:
(2005-’06) Fotoprijs Verbond van Verzekeraars (2 nominaties)
(2005) Fujifilm Student Awards (1ste prijs)

gebouw: Magazijn-1ste

BINK#: M157

richting: Fotografie & video