AniKey Animation is opgericht in 2007 door animatoren Albert ’t Hooft en Paco Vink.
Wij creëren onafhankelijke en toegepaste animaties voor televisie, film en internet en doen diversie opdrachtproducties voor omroepen, games en speelfilms.
Onlangs hebben wij onze eigen eerste animatiefilm "Paultje en de Draak” afgerond, een educatieve avonturenfilm van 25 minuten voor kinderen met kanker.

We animeren het liefst op een traditionele manier, dat wil zeggen, tekening voor tekening een karakter of voorwerp tot leven wekken. Dit is veel werk en kost veel tijd; echter kwaliteit gaat bij ons altijd boven kwantiteit, want we houden niet van digitale smokkeltrucjes.
Wel werken we met de nieuwste en modernste technieken zoals Cintiqs, grafische tekentablets waarmee we direct op de computer kunnen tekenen. Hierdoor kunnen we toch zeer snel en efficiënt werk leveren.

Paco: "Animatie is iets waar ik praktisch voor geboren ben. Al sinds ik een potlood vast kon houden, ben ik aan het tekenen. Iedere dag ga ik met groot plezier aan het werk, ik kan me niet voorstellen dat ik iets anders zou doen."

Albert: "Ik doe het voor het geld. Ik heb niks met die idiote tekeningetjes. Nee hoor, animatie is de ultieme kunstvorm en een mooi medium om verhalen te vertellen. Het is fantastisch als je met je film mensen daadwerkelijk kan laten lachen of huilen." best name we could come up with after months of brainstorming.

contact: info@anikey.nl

mobiel: 0624557461

website: www.anikey.nl

gebouw: Magazijn-3de

BINK#: M305

richting: Animatie & illustratie