120717_Persfoto
18-07-2012

Sharewire lanceert de The Hague Mobile Academy

Opleiding tot 'mobile-expert'

‘Stem onderwijs af op de vraag van werkgevers. Naar welke talenten zijn bedrijven op zoek? Een mooi voorbeeld is de The Hague Mobile Academy.’ Vertelde Henk Kool, wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie, tijdens de lancering van de The Hague Mobile Academy op dinsdag 17 juli. Vanaf september kunnen studenten en recent afgestudeerden in BINK36 een opleiding volgen die zich richt op de ontwikkeling van mobiele toepassingen.

The Hague Mobile Academy
Ivo Wentholt, Algemeen Directeur Sharewire, ontkurkte samen met Henk Kool een fles prosecco op de komst van de The Hague Mobile Academy, een samenwerkingsverband tussen Sharewire en de gemeente Den Haag. Het doel is het bieden van een inspirerende, praktijkgerichte setting waar studenten en recent afgestudeerden, gerichte en relevante ervaring opdoen met het gehele traject van de ontwikkeling van innovatieve mobiele toepassingen. Wentholt: ‘De opgedane kennis en ervaring verbetert de positie van de deelnemer als starter op de arbeidsmarkt en draagt bij aan de optimale ontplooiing van jong talent binnen de metropool Den Haag.’

Den Haag
Wat betreft de locatie is gekozen voor bedrijfsverzamelgebouw BINK36 aan de Binckhorstlaan in Den Haag. ‘Het episch centrum van onderwijs met de universiteiten en hogescholen van Rotterdam, Leiden, Delft en Den Haag in de omgeving.’ Aldus Wentholt. Kool vult aan: ‘Den Haag is een goede keuze, hier gebeurt het. De stad mag beschouwd worden als de ‘telecom-hoofdstad’ van Nederland met ruim 20.000 werknemers werkzaam in deze sector’.

Sharewire
Vanaf 1 juli 2012 is het full service mobiel internetbureau Sharewire gevestigd in BINK36. Sharewire is één van de grootste bureaus op het gebied van app en mobiele site ontwikkeling in Nederland. Bekende apps heeft Sharewire gemaakt voor Pathé, Buienradar en Greetz. Vanuit deze expertise draagt Sharewire graag inhoudelijk bij aan de ontwikkeling van jonge mensen die zich in deze branche en technologie willen ontwikkelen tot mobile professionals.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de profielpagina van Sharewire of de website.