Camptoo
BINK36 Camptoo Martijn Peeters

Als je met een camper op pad bent, zie je de wereld opeens anders

In de zomer van 2014 kwam Martijn Peeters met twee vrienden op het idee van een deelplatform voor campers en caravans. Vier jaar later is Camptoo actief in heel West Europa en Australië; én hoort het bij de top 30 - nummer 16 om precies te zijn - snelgroeiende techbedrijven van Europa.

Hoe het begon

Toen het idee van een deeleconomie opkwam, vond ik dat meteen tof. Ik zag mogelijkheden en wilde proberen een deelplatform van de grond te krijgen. Samen met twee vrienden Joep Roebroek en Roel Sadza begonnen we met studieboekendelen. Dat was best een goed idee, waar ook veel studenten gebruik van maakten. We verdienden er alleen niet veel mee, en ons geld raakte op. We wilden met z’n drieën een weekend naar de heide gaan om te brainstormen en zochten een camper. Nergens konden we er een vinden voor twee dagen en voor een redelijke prijs. Wacht eens even, dachten we, we stoppen met studieboeken en gaan het gewoon veel groter aanpakken.

Groei

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs eind september 2014 zijn we live gegaan met enkel twee banners, wat flyers en een inschrijflijst waar mensen hun e-mailadres konden achterlaten. Na afloop van de beurs hadden we 200 e-mailadressen verzameld en ben ik door het hele land gereisd om workshops te geven aan deze mensen. Hieruit kwamen de eerste 11 verhuurders en vandaaruit is het gegroeid naar meer dan 2000 campers en caravans. Een aantal dat dagelijks verder groeit.

Doelgroep

De doelgroep van Camptoo is heel breed. Denk aan jongeren die gaan surfen of naar een festival gaan, maar ook gezinnen die een roadtrip willen maken. Daarnaast zijn er stellen die met het idee lopen om een camper te kopen, en via Camptoo op een laagdrempelige manier een camper uitproberen.

Fervent Camptoo gebruiker

Ik ben een fervent Camptoo gebruiker geworden. Als je met een camper op pad bent, zie je de wereld opeens anders. Het is wel iets meer behelpen, maar ook ontspannend en veel relaxter. Het is af en toe lekker om je even geen zorgen te maken en gewoon te gáán. Een camper biedt veel vrijheid en vooral met kleine kinderen is dat heel fijn. Ze hebben namelijk altijd hun eigen bedje. Je hoeft niet van hotel naar hotel te slepen.

Samen creëren

Er werken best veel jonge mensen hier, die ik echt zie groeien. Daarnaast vind ik het contact met de eigenaren van de campers en de huurders erg leuk. Samen iets bouwen en samen iets moois creëren, dat vind ik het allerleukste!

Het Customer Happiness team van Camptoo

Tips voor jonge ondernemers

De belangrijkste tip: heb je een goed idee, hou het niet voor je, maar begin gewoon. Ga direct praten met je klanten om er samen met hen achter te komen wat zij echt willen. Het allerbelangrijkste is gewoon om zo snel mogelijk op te starten, want zolang het in je hoofd zit, gebeurt er niks.

BINK36 past bij ons

BINK36 is een fantastische plek, in een fantastische stad met een hele leuke vibe. Voorheen zaten we in een antikraakpand aan de Herengracht. Inmiddels zijn we de antikraakfase voorbij en is Camptoo lekker aan het groeien. BINK36 past daar het beste bij.

Ontvang de nieuwsbrief

Iedere maand de beste verhalen uit BINK36!