Carola Straatman Grafisch Ontwerp
Carola Straatman Grafisch Ontwerp in BINK36

Blijf bijzonder drukwerk waarderen, juíst nu alles digitaal is

Na een studie visuele communicatie aan de kunstacademie in Den Bosch, werkte Carola Straatman zo’n 12 jaar als grafisch vormgever bij diverse ontwerpbureaus en doceerde in het middelbaar en cultureel onderwijs. Inmiddels is ze al ruim 10 jaar gevestigd in BINK36 en ontwerpt ze alles wat geprint en gedrukt kan worden. Ook voor het bouwen van een website draait zij haar hand niet om.

Vormgeven

Wat doe je als vormgever? “Die vraag beantwoord ik meestal met: ik ontwerp alles wat geprint of gedrukt kan worden. Denk aan brochures, flyers, huisstijlen, boeken, logo’s, presentatiewanden, infographics, magazines en signing. Heel divers dus!”

Wat is de uitdaging in je werk?

“De uitdaging is voor mij om de elementen van een huisstijl door te voeren naar verschillende grafische middelen om zo een mooie en herkenbare eenheid te creëren. Het concept en de vormgeving moet kloppen en de klant moet zich er goed bij voelen.”

Bewaaritems

Carola’s passie ligt bij mooi drukwerk met speciaal papier, aparte vouw- en bindwijzes en bijzondere afwerkingen. “Veel drukwerk gaat tegenwoordig digitaal, het moet meestal snel en goedkoop. Helaas gaat dat vaak ten koste van die extra touch. Gelukkig zijn er in digitaal drukwerk ook steeds meer mogelijkheden en daarnaast komt de vraag naar mooi offset drukwerk weer terug. Wegwerpfolders zijn er tenslotte al genoeg!”

Carola’s advies?

“Blijf waardering hebben voor bijzonder drukwerk en papier. Het maakt dat je merk en het verhaal dat je wilt vertellen zich daardoor nog meer onderscheidt.”

Presentatiewand in de studio van Carola Straatman Grafisch Ontwerp. Foto door Carola Straatman

Nieuw elan in BINK36

“Ik heb me in 2008, het jaar dat ik voor mezelf begon, gevestigd in BINK36. Toen nog een gedateerd verzamelgebouw met voornamelijk kunstenaars en creatieve eenpitters. De laatste jaren is de bezetting gevarieerder geworden met de vestiging van grotere en groeiende bedrijven. En met de komst van de nieuwe eigenaar is én wordt het pand flink gerenoveerd, wat ik een enorme verbetering vind.”

“De Binckhorst is een bijzonder stukje Den Haag: creatief, industrieel en eigentijds. Het gebied is voortdurend in ontwikkeling, ik voel me hier op mijn plek!”

Ontvang de nieuwsbrief

Iedere maand de beste verhalen uit BINK36!