Van den Berg advocaten
Van den Berg advocaten BINK36 Magazijn

Men verwacht ons niet in een industrieel pand

Sinds Jan Peter van den Berg en Roderick Keus samenwerkten in een kantoor boven de Ford garage aan de Mercuriusweg, raakten ze besmet met het Binckhorstvirus en wilden ze niet meer weg. Voor van den Berg advocaten daarom geen klassiek, deftig pand, maar een ruim kantoor in BINK36 met spetterend uitzicht.

Jan Peter. Samen met Roderick Keus en onze secretaresse Nanette Mulder ben ik zo’n anderhalf jaar geleden een eigen advocatenkantoor begonnen. Ik zocht kantoorruimte, maar dacht dat BINK36 niet echt iets voor mij zou zijn. Toen ik er echter ging rondkijken, vond ik het geweldig. Omdat we een klein kantoor zijn, zijn we heel laagdrempelig en benaderbaar. BINK36 past daar goed bij.

Geen standaard kantoorruimte

Jan Peter. Het concept van BINK36 is dat je de ruimte krijgt zoals die is, en dat je die zelf naar eigen smaak kunt verbouwen en inrichten. Wij hebben de verlaagde plafonds eruit gehaald en alles laten schilderen. Ten opzichte van een standaard kantoorruimte moet je hier meer investeren, maar het resultaat is veel gaver!

Jan Peter. Daarnaast vinden we de enorme diversiteit hier heel leuk: er zit hier een fietsenmaker, een kapper, ons schoonmaakbedrijf. Laatst moest de mobiele telefoon van mijn zoon gerepareerd worden, dat kan hier ook!

Een ruim kantoor met uitzicht over Den Haag

Over Van den Berg advocaten

Roderick. Wij zijn gespecialiseerd in vastgoedzaken, en dan met name onteigeningszaken. Wij doen ook veel cassatiezaken, dat zijn procedures bij de Hoge Raad. Zo’n zaak is al bij de rechtbank en bij het gerechtshof geweest. Als iemand na het hoger beroep nog niet tevreden is over de uitspraak, kunnen wij bekijken of er mogelijkheden voor cassatie zijn.

Vak apart

Roderick. Als cassatieadvocaat moet je aan allerlei vereisten voldoen, het is een vak apart. In Nederland zijn ruim 17.000 advocaten, waarvan minder dan 100 cassatieadvocaten. Wij krijgen dus zaken uit het hele land, over uiteenlopende onderwerpen. Als cassatieadvocaat moet je redelijk allround zijn, wat het werk heel afwisselend en leerzaam maakt.

Dossiervreters

Jan Peter. De dossiers die wij uitprinten zijn echt flinke stapels. Het bestuderen en analyseren maakt het juridische spitwerk het leukste. Bij niet-cassatiezaken vind ik het een uitdaging om samen met de klant te kijken naar een goede oplossing en iemand daarmee te helpen.

Roderick. Dossiers uitpluizen en toch weer met een nieuwigheidje komen dat de zaak kan keren, dat vind ik mooi.

Ontvang de nieuwsbrief

Iedere maand de beste verhalen uit BINK36!