Studio Piraat
Studio Piraat

Nieuwe merken introduceren en bestaande merken versterken

De experts van Studio Piraat doen niets liever dan bedrijven helpen bij het opschalen en professionaliseren van hun merk. Door middel van baanbrekende branding ontwikkelt Studio Piraat de meest opmerkelijke merken in binnen- en buitenland. Dion van der Spek maakt sinds april 2022 deel uit van het managementteam en hij vertelt over Studio Piraat en hun ervaringen op BINK36.

Branding bureau voor scale-ups

“Studio Piraat bestaat inmiddels al 20 jaar en heeft zich ontwikkeld tot hét branding bureau voor scale-ups. Wij helpen nieuwe bedrijven bij het neerzetten van hun merk en begeleiden bestaande bedrijven om hun merk te verstevigen. Dit doen we met gespecialiseerde disciplines binnen ons team.” Binnen Studio Piraat werken collega’s met ieder hun eigen expertise. “Van merkstrategie tot branding en van merkmanagement tot design en animatie. Eigenlijk alle facetten die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat de touchpoints van je merk daadwerkelijk een positieve invloed hebben op de ontvanger. Een merk is immers véél meer dan een logo.”

Een topteam om op te bouwen

Achter elk succesvol bedrijf schuilt een team vol met ervaren en deskundige mensen. De partners Jasper de Vink, Fabian Meijer, Sean Nelissen en Dion van der Spek komen zelf uit de designrichting en hebben een commerciële achtergrond. “Zo vullen wij elkaar goed aan en heeft iedereen een sparringpartner om op te kunnen leunen.” Verder bestaat het team uit 14 professionele en ervaren collega’s. “Iedereen heeft verschillende kwaliteiten en we blijven onze ‘vijver van talent’ aanvullen. Voor ons bedrijf is het belangrijk dat er een sterke basis aanwezig is, die het bedrijf naar een volgend niveau kan tillen.”

Een eigen niche

Volgens Dion is Studio Piraat nog lang niet klaar met ontwikkelen. Samen met het team hebben ze uiterst ambitieuze plannen in petto. “Wij maken het gezegde ‘bij de loodgieter lekt het altijd’ helemaal waar. We zijn altijd zo gefixeerd op onze klanten, dat we het eigen merk wel eens vergeten. Vandaar dat we nu druk bezig zijn met het herpositioneren van Studio Piraat. We kijken naar de definities van rollen binnen ons bedrijf en wat voor functies erbij moeten komen. Wij willen op zo’n manier groeien dat wij zelf de klanten uit kunnen kiezen waarvoor wij willen werken.”

Door deze herpositionering hoopt Studio Piraat in het bureaulandschap van Zuid-Holland/Midden Nederland een niche te kunnen claimen in iets waar zij heel goed in zijn, namelijk in ‘branding agencies for scale-ups’. “We zien in onze klantenportefeuille dat we hierin echt excelleren vergeleken met andere branding agencies in de omgeving. Ons BHAG is dat we binnen nu en vijf jaar het beste brandingbureau voor scale-ups in Nederland zijn.”

“De muren die ons scheiden”

Het team van Studio Piraat werkt al enige tijd vanuit hun Unit M135 en als het aan hen ligt blijven ze nog wel een tijdje. “Wij zijn erg tevreden met BINK36 om verschillende redenen. Ten eerste is het natuurlijk supergoed bereikbaar. Je kunt binnen no-time op het BINK36 terrein zijn met de auto, maar ook met het openbaar vervoer of met de fiets. Verder is het een heel fijn pand waar je alle faciliteiten kan vinden die een ondernemer op een werkdag nodig heeft. Ook vind ik het handig dat de ondernemers de vrijheid krijgen om hun eigen kantoor in te richten hoe ze het zelf willen. Als laatste kan ik natuurlijk de lunchroom en de lieve mensen die daar werken niet vergeten.”

Ontvang de nieuwsbrief

Iedere maand de beste verhalen uit BINK36!