Blossom & Ferns, The Garden Create Box
Garden Create Box

Vormgeven met levende materialen

Een tuin laten aanleggen doe je niet voor de komende vijf jaar, daar wil je minstens vijftien jaar van kunnen genieten. Of het nu een kleine stadstuin of een gewaagde thematuin is, een mooie buitenruimte begint bij een goede basis, vindt tuinontwerper Kim Bellekom van The Garden Create Box.

Tuinontwerp

Met een achtergrond in de bouw en interieurbouw, ontdekte Kim drie jaar geleden haar passie voor tuinontwerp. “Voor mijn man die hovenier is maakte ik weleens houtwerk voor in tuinen, zoals tuinhuisjes of vlonders”, vertelt Kim. “Eerst deed ik dat alleen voor zijn hoveniersbedrijf en uiteindelijk ben ik mijn eigen bedrijf Blossom & Ferns begonnen. Al gauw ontdekte ik dat ik ontwerpen van complete tuinen ook heel leuk vond. Nu heb ik mijn handen vol aan ontwerpen alleen. Het  leuke is: ik ben nog steeds met vormgeven bezig, maar werk nu meer met levende materialen.”

The Garden Create Box

Het concept dat Kim ontwikkelde, The Garden Create Box, is puur gericht op tuinontwerp. “Het werkt zo,” legt Kim uit, “klanten ontvangen thuis een inspirerende box met allerlei brochures, tuinmagazines, en leuke tuinhandschoenen. Gewoon om lekker in de tuinsferen te komen en om alvast te kijken wat ze mooi vinden. Vervolgens bespreken we hier in onze ruimte in BINK36 samen de wensen en maak ik een compleet tuinontwerp. Met deze Garden Create Box neem ik mijn klant direct bij de hand en ga ik heel gericht te werk. Het eeuwige zoeken en afstruinen van steenhandelaren met uiteindelijk nul resultaat, slaan we over. Ik werk het liefst met tijdloze producten en weet welke merken goede kwaliteit leveren. Dus we starten meteen, zonder rompslomp eromheen.”

Het begint bij connectie

“Het fijnste aan mijn werk is dat ik bezig ben met vormgeven, iets nieuws creëer en de wensen van mijn klant kan vertalen naar een mooie buitenruimte. Ik kan heus een leuk designtuintje ontwerpen, maar als dat niet bij iemand past dan vind ik dat zonde. Het begint bij een connectie tussen de klant en mij. Wat willen deze mensen? Waar worden ze blij van? Dat vind ik leuk om te onderzoeken. Natuurlijk houd ik er rekening mee wat technisch mogelijk is en gooi ik er ook mijn eigen sausje overheen. Maar ik ontwerp altijd vanuit de gedachte van mijn klant.”

Inspiratieruimte in BINK36

“Onze ruimte in BINK36 dient als kantoor en inspiratieruimte”, vertelt Kim. “Het materiaal dat we voor tuinen gebruiken ligt hier in stellingkasten. Voor klanten is het fijn om er even doorheen te snuffelen en om te zien met welke verschillende tuinverlichting of soorten hout we werken.”

De eerste 2,5 jaar werkte Kim vanuit huis. Toen collega Evelien haar kwam versterken werd het tijd om een bedrijfsruimte te zoeken. Wat trok je aan in dit bedrijfsverzamelgebouw?

“In BINK36 zitten allerlei bedrijven, van heel klein tot mega groot. Dat sprak me aan. En in tegenstelling tot een flexplek hebben wij hier onze vaste plek met vaste buren. We hebben daarom altijd wel aanspraak.

Foto door Fréderique Charbon

Ontvang de nieuwsbrief

Iedere maand de beste verhalen uit BINK36!