Wiezewasjes
Wiezewasjes BINK36

Wiezewasjes: sieradenbedrijf met een missie

Sieradenwebshop Wiezewasjes groeide in korte tijd uit tot een succesvol bedrijf met inmiddels twee winkels in Den Haag en Utrecht. Het kantoor in BINK36 groeide mee: terwijl eigenaar Wieske Volker vijf jaar geleden begon met een ruimte van 30m2, zit ze nu in een 600m2 groot kantoor. Eén ding is onveranderd gebleven: duurzaamheid staat centraal.

Spontaan

Lukt het niet, dan heb ik er in ieder geval van geleerd, was haar gedachte toen ze vijf jaar geleden begon. “Al mijn eigen geld heb ik in Wiezewasjes gestoken in de hoop dat het goed zou gaan. En dat ging het! Dat het zo groot zou worden, had ik toen niet gedacht.” Voor Wieske daarom geen vooropgezette plannen. Spontane ideeën en afgaan op gevoel werken voor haar het beste. “Het interessante van risico’s nemen, is dat je keihard op je bek kunt gaan en daarvan leert.”

Unieke sieraden

Wat volgens Wieske ook bijdraagt aan de populariteit van de webshop is dat de producten echt uniek zijn. “Het soort sieraden dat wij verkopen, is net even anders dan die je in grote modeketens vindt. Én ze zijn gemaakt van echt zilver en goud, zonder een prijskaartje van een echte juwelier”, legt ze uit. Met een assortiment dat bestaat uit meer dan 3000 verschillende sieraden en edelstenen, zit er bovendien voor iedereen wel wat tussen.

De wereld een stukje mooier maken

Succes betekent voor Wieske echter vooral kunnen bijdragen aan een mooiere wereld. “Het draait voor mij absoluut niet alleen maar om geld,” vertelt ze, “ik help dan liever een school in India, zodat er wat kinderen naar school kunnen en zij een beter leven kunnen hebben.” De winst die niet weer geïnvesteerd wordt in Wiezewasjes om verder te groeien, deelt Wieske dan ook graag met goede doelen.

Ze werkt bovendien samen met betrouwbare fabrieken en hoopt nog een keer zelf een fabriekje te kunnen openen. “Ik vind het belangrijk dat de klanten die onze producten kopen er blij mee zijn, maar ook dat de mensen die onze producten maken daar goed betaald voor krijgen”, legt Wieske uit.

Van kantoor naar kantoor

“Toen we opnieuw naar een groter kantoor moesten, was er geen twijfel over mogelijk: ik wilde in de BINK blijven! Gelukkig kwam er een unit vrij”, vertelt Wieske opgelucht. Sinds kort is Wiezewasjes gevestigd in de Hangar met de klantenservice, de inpak, de productverwerking, de fotostudio en de marketingafdeling.

Wat spreekt je zo aan in BINK36?

“De eerste keer dat ik in BINK36 kwam, dacht ik: dit is helemaal mijn plek! Er zijn zoveel creatievelingen om je heen hier en je kán veel contact hebben met je buren, maar dat hoeft niet. En alles wat je nodig hebt zit in de BINK of is in de buurt te vinden. Dat het gebouw er industrieel uitziet, vind ik ook mooi.”

Ontvang de nieuwsbrief

Iedere maand de beste verhalen uit BINK36!